Jag är fortfarande bara tonåring, men har hållit på med min stora passion simning i flera år. Jag älskar att simma och verkligen längtar tillbaka direkt efter det att jag kommer hem från träningen!

Jag har dock ett problem och det är det här med kroppshår och simning, eller kanske egentligen kroppshår i allmänhet. Det är ju så att man plötsligt fattar att man börjar bli ”kvinna” eller ”man” i puberteten och det här med hår på kroppen är ju en del av detta.

Mina föräldrar tycker inte att jag ska börja raka mig i armhålorna och på benen, men de flesta av de andra jag simmar med gör det. Det är ju så att det går snabbare om man inte har hår på kroppen, men mina föräldrar säger att de tycker att det är bättre att det går långsamt och att jag behåller håret på benen.

I valet och kvalet

Det är ju faktiskt mig och min kropp det handlar om så egentligen skulle jag kanske inte lyssna på dem, men det är klart att man lyssnar på sina föräldrar, liksom!

Min tränare har aldrig sagt någonting om detta och jag tror att det är för att det är ett lite känsligt ämne, kanske? Av dem som jag simmar med som rakar benen är det nästan så att de allihop säger till mig att jag måste börja raka mig och vissa av dem säger till och med att jag inte har en chans i tävlingar längre fram om jag ska fortsätta ha hår på benen.

Det är supersvårt att bestämma sig och jag ville bara skriva av mig lite om detta ämne, vi får se hur jag gör! Återkommer när jag har bestämt mig!