Det är superkul att tävlingssimma och jag brinner verkligen för det! Jag blir dock ganska irriterad emellanåt då jag inser hur mycket lättare det hade kunnat vara om jag var kille. Nu undrar ni nog varför jag säger så och vad jag har för anledning att tycka på det viset. Svaret är enkelt – mens en gång i månaden.

simning

Som alla tjejer vet så är det inte helt trevligt att vara i vatten och simma under tiden man har mens, utan det kan ofta vara ganska jobbigt. Jag har kompisar som håller på med annan idrott som även de lider av detta. Det är helt enkelt besvärligt att vara aktiv under denna tid i månaden!

Om man håller på med den typen av idrott där man inte behöver vara i vatten så kan man ju välja mellan menskopp, tampong eller binda, men jag kan ju knappast simma omkring med en binda, det säger ju sig självt!

Lösning på problemet?

Jag tycker inte om tamponger och det är såklart det som är det främsta problemet här. Hade det varit enkelt för mig att använda dem så hade det varit mindre besvärligt.

Eftersom jag fortfarande är väldigt ung och precis börjat få mens någorlunda regelbundet så tycker jag att det är svårt att få in själva ”knycket” hur man ska använda tampong. Det sägs att man ”kommer in i det” vad gäller att vänja sig vid tampong, så det är väl bara att vänta och se!

Hur som helst så tycker jag att det är orättvist och trist att vi tjejer inte kan träna och ha det lika kul med den idrott vi gillar som killar kan. Förhoppningsvis kommer det en riktigt smart lösning snart där vi kan vara aktiva och ha det kul varje dag i månaden, precis som killar kan!